Постинг
27.03.2011 21:30 -
Рецепта за кебап с ориз
- 2 ч.ч. ориз
- 600г агнешко месо, нарязано на кубчета
- 4 с.л. масло
- 1 глава лук
- 1 домат
- 1 зелена чушка
- сол, черен пипер и други любими подправки по избор
2. Прехвърлете месото в тиган. Добавете чушката, нарязана на ивици и поръсете със сол и черен пипер, сложете капак отгоре( ако нямате си направете от алуминиево фолио).
3. В отделен съд поставете останалото масло и 3 чаши вода и оставете да заври. Добавете половин ч.л. сол.
4. Отцедете ориза и го изсипете в тенджерата с врящата вода. Покрийте и намалете огъня. Оставете, докато изври и оризът се свари, след което го изцедете в гевгир.
5. Направете канапе от ориза и отгоре сложете от кебапа, след което сервирайте.
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 80