Постинг
30.03.2011 10:44 -
Шоколадов кейк с кафе
Продукти:
Разтопете маслото в тенджерка на котлона. Към разтопеното масло прибавете какаото и разбийте добре, до получаване на хомогенна смес. Прибавете захарта, докато се обърка добре със сместа, после прибавете едно по едно яйцата, като бъркате след всяко, докато се усвои от сместа.
Прибавете бакпулвера, солта и ванилията, разбъркайте.
Разтворете кафето във водата.
Прибавете брашното на 3 пъти, като редувате с кафето.
Бъркайте след всяко прибавяне до получаването на еднородна смес. Изсипете получената смес в намаслена, леко набрашнена тавичка с размери 20х20 см. Печете в предварително загрята фурна до 175 гр. около 20-30мин. Оставете го да изстине, поръсете с пудра захар или го намажете с шоколадова глазура. Нарежете на 9 парчета.
- 1/2 ч.ч. масло
- 1/2 ч.ч. неподсладено какао
- 3/4 ч.ч. кафява захар
- 2 яйца
- 1/2 с.л. бакпулвер
- 1 ч.л. ванилова есенция
- 1/4 ч.л. сол
- 1 ч.ч. брашно
- 1/2 ч.ч. топла вода
- 2 ч.л. разтворимо кафе
- 1-2 с.л. пудра захар
Разтопете маслото в тенджерка на котлона. Към разтопеното масло прибавете какаото и разбийте добре, до получаване на хомогенна смес. Прибавете захарта, докато се обърка добре със сместа, после прибавете едно по едно яйцата, като бъркате след всяко, докато се усвои от сместа.
Прибавете бакпулвера, солта и ванилията, разбъркайте.
Разтворете кафето във водата.
Прибавете брашното на 3 пъти, като редувате с кафето.
Бъркайте след всяко прибавяне до получаването на еднородна смес. Изсипете получената смес в намаслена, леко набрашнена тавичка с размери 20х20 см. Печете в предварително загрята фурна до 175 гр. около 20-30мин. Оставете го да изстине, поръсете с пудра захар или го намажете с шоколадова глазура. Нарежете на 9 парчета.
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 80